Rodinný penzion

Zimní sporty

Lyžování

Nedaleko penzionu se nachází lyžařský svah Padák, délka sjezdovky je 350m, kapacita vleku 600 osob za hodinu (poma), k dispozici mají 3 sněhová děla a díky nadmořské výšce 580mnm zde bývá sníh po značnou část lyžařské sezony. Svah je pečlivě upravován rolbou, cena jedné jízdy je 10,-Kč. Ceník, provozní dobu a další informace naleznete přímo na stránkách skipribram.cz.

Běžky

Po celý rok můžete obdivovat krásu brdských lesů, ale v zimě jsou snad nejkrásnější. Díky vyšší nadmořské výšce zde nemáme nouzi o sníh a většinou zde na hlavních cestách najdete i prošlapané stopy od běžkařů. Na běžkách se můžete vydat na různě dlouhé trasy s různou obtížností, více informací o možných trasách najdete v menu Sport/Cyklistika.
Tok v zimě Jednou z možných tras je např. výstup na Tok (865m) s celkovou délkou trati cca 20km. Odtud za dobrého počasí můžete vidět ve směru na Příbram Octárnu nebo Svatou Horu, na druhou stranu je možno spatřit Valdek a hřeben Koníčka, na obzoru potom kopce Křivoklátska. Výstupem na Tok zároveň pokoříte nejvyšší horu Brd.

Ostatní zimní sporty

Pokud nefandíte běžkám, můžete se do Brd vydat i pěšky. Doporučujeme například cestu na Pilák (Pilská nádrž cca 4km daleko), který bývá celý zamrzlý – a nezapomeňte si vzít s sebou boby nebo sáňky, protože při ideálních podmínkách můžete na sáňkách sjet od Piláku až téměř do Bohutína (cca 3km).
Kromě běžkování zde můžete i bruslit na nádržce nedaleko penzionu, ta je dostatečně velká i pro hokej (cca 20 x 35m). Druhou možností je bruslení na Piláku.